Openingstijden Maandag - Donderdag: 8:00 - 16:30, Vrijdag: 8.30 - 12.00, Zaterdag & ’s avonds: volgens afspraak

Eerste gebitsprothese

Immediaat kunstgebit


Immediaat prothese

Vroeger was het zo dat de patiënt na extractie van zijn natuurlijke tanden en kiezen circa drie maanden tandeloos rondliep. In deze tijd, waarin het “tandeloos zijn” sociaal onaanvaardbaar is, hoeft dat gelukkig niet meer. Door plaatsing van de volledige prothese direct na extractie kan de tandeloze patiënt weer deelnemen aan het sociale verkeer.
Ook het uitzoeken van de kleur, grootte en vorm van de voortanden kan gebeuren aan de hand van de aanwezige natuurlijke tanden/kiezen. Veringmeier biedt u deze methode aan, door samen te werken met het plaatselijke ziekenhuis. Tevens is er hierdoor een mogelijkheid, bij extreem bange patiënten, om een narcose-behandeling aan te vragen bij de zorgverzekeraar van deze persoon.

Wat kost het?

In vele gevallen wordt deze prothese tot 100% vergoed. Het trekken van rotte tanden en kiezen zit in het basispakket en is sowieso kostenloos (uiteraard na medische indicatie).

Procedure

Wat te verwachten


Veelgestelde vragen

Vragen die door velen reeds zijn gesteld

Vroeger was het zo dat de patiënt na extractie van zijn natuurlijke tanden en kiezen circa drie maanden tandeloos rondliep. In deze tijd hoeft dat gelukkig niet meer. Door plaatsing van een eerste volledige prothese (immediaat prothese) direct na extractie, kan de tandeloze patiënt weer deelnemen aan het sociale verkeer. Deze prothese is een tijdelijke noodprothese bedoeld voor ongeveer het eerste jaar, en zal na 3 a 4 maanden aangepast (rebase) moeten worden, dan wel vernieuwd moeten worden.

Voordat uw tanden getrokken worden bent u al een aantal keren in onze praktijk langs geweest om afdrukken en een beet te maken. Ook wordt samen met de tandprotheticus het soort tanden en de kleur bepaald. Als uw prothese gereed is, komt u langs om uw tanden te laten trekken en de prothese wordt direct op uw kaak geplaatst.

Als uw prothese te ruim zit (of knelt) wordt uw prothese opnieuw opgemeten en passend gemaakt op uw kaak.

Gratis Prothese Check
true


Het formulier kan niet worden verzonden omdat u geen cookies hebt toegestaan.

Accepteer cookies