Openingstijden Maandag - Donderdag: 8:00 - 16:30, Vrijdag: 8.30 - 12.00, Zaterdag & ’s avonds: volgens afspraak

Volledig kunstgebit


volledig-kunstgebit

Als de laatste tanden en kiezen getrokken zijn, zijn wij in Nederland in staat een volledig kunstgebit voor “de tandeloze” te vervaardigen. Wat is het nut nu van zo’n ding, buiten dat je er natuurlijk je voedsel mee moet ‘malen’?

Op de eerste plaats de esthetiek. De vorm van het gelaat wordt voornamelijk bepaald door de tanden en kiezen. Vervolgens geeft zo’n gebit steun aan de weke delen in de mond, niemand loopt graag rond met ingevallen wangen en ontstoken mondhoeken.

Verder zorgt het ervoor dat de klanken van de spraak niet vervormd de mond uit komen. Tot slot voorkomt het kunstgebit problemen in het kaakgewricht, die kunnen resulteren in hoofdpijn en oorpijn.

Veringmeier staat stil bij al deze punten en vervaardigt volgens de geldende normen een perfecte gebitsprothese.

Procedure

Wat te verwachten


Veelgestelde vragen

Vragen die door velen reeds zijn gesteld

Afhankelijk van uw verzekeraar wordt over het algemeen eens in de 5/6 jaar 75% vergoed vanuit de basisverzekering. De resterende 25% is de wettelijke verplichte eigen bijdrage, die soms deels vanuit de aanvullende verzekering wordt vergoed. U zult zelf ongeveer € 250 moeten bijbetalen. Voor meer informatie, klik hier.

Niet persé, alleen als uw kunstgebit dermate versleten is, dat het niet meer op te vullen valt (wellicht na 5 tot 7 jaar). Wij raden aan om ongeveer elke 3 jaar het kunstgebit passend te laten maken.

Bij een volledige prothese is er een wettelijke verplichte eigen bijdrage van 10%. Reparatie van een gedeeltelijke prothese valt niet onder de basisverzekering, maar onder de aanvullende verzekering en hangt dus af van uw verzekeringsvoorwaarden. Wij kunnen u daar uitsluitsel over geven. Neem a.u.b. contact met ons op, dan kunnen wij u daarover inlichten.

Gratis Prothese Check
true


Het formulier kan niet worden verzonden omdat u geen cookies hebt toegestaan.

Accepteer cookies