Openingstijden Maandag - Donderdag: 8:00 - 16:30, Vrijdag: 8.30 - 12.00, Zaterdag & ’s avonds: volgens afspraak

Gedeeltelijke gebitsprothese

Partiële gebitsprothese


Partiele gebitsprothese

Cariës en tandvleesafwijkingen zijn de voornaamste oorzaken van het verlies van tanden en kiezen. Pas na een positief bevonden evaluatie van de restdentitie (de tanden en kiezen die nog aanwezig zijn) door een tandarts is het zinvol om over te gaan tot het aanmeten van een gedeeltelijke prothese (partieel). Deze prothese kan men grofweg in twee groepen splitsen:

  • Een frame-prothese, een kunststof vervanging met metalen onderbouw
  • Een kunststof-prothese, een volledig plastic prothese met of zonder metalen haakjes.

Welk type voor u geschikt is, wordt, natuurlijk in overleg met u, bepaald door de tandprotheticus/tandarts.

Om als patiënt, voor een vergoeding in aanmerking te komen, bij de regionale zorgverzekeraar, moet de tandprotheticus een schriftelijke verwijzing / toestemming hebben van de tandarts.

Procedure

Wat te verwachten


Veelgestelde vragen

Vragen die door velen reeds zijn gesteld

Indien u door cariës (gaatjes) en tandvleesafwijkingen enkele tanden en kiezen bent verloren, kan na een advise van de tandarts worden besloten tot een gedeeltelijke prothese (partieel). Een (gedeeltelijke) prothese is een uitneembare voorziening ter vervanging van één of meer tanden en kiezen. Dit kan uw voorkeur hebben als u uw verloren verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat wil laten vervangen. Dergelijke prothese kunt u uit de mond nemen, maar bruggen, kronen of implantaten niet.

Bij een volledige prothese is er een wettelijke verplichte eigen bijdrage van 10%. Reparatie van een gedeeltelijke prothese valt niet onder de basisverzekering, maar onder de aanvullende verzekering en hangt dus af van uw verzekeringsvoorwaarden. Wij kunnen u daar uitsluitsel over geven. Neem a.u.b. contact met ons op, dan kunnen wij u daarover inlichten.

Gratis Prothese Check
true


Het formulier kan niet worden verzonden omdat u geen cookies hebt toegestaan.

Accepteer cookies