Openingstijden Maandag - Donderdag: 8:00 - 16:30, Vrijdag: 8.30 - 12.00, Zaterdag & ’s avonds: volgens afspraak

Nieuws

Voorlichting over kosten prothetische zorg 2021

Februari 4, 2020Kosten en vergoedingen

Voorlichting over kosten prothetische zorg 2021

In Nederland kennen wij een verplichte basisverzekering met een wettelijk eigen risico (in 2021 is dat, net als in 2020 € 385,-, DSW: € 375) voor iedere inwoner en kan men een vrijwillige aanvullende (tandarts)verzekering afsluiten voor zorg die niet in de basisverzekering is opgenomen.

Een nota van een tandprotheticus zal bestaan uit een honorarium deel en een tandtechniek deel. Deze honorarium tarieven en tandtechniek tarieven worden in opdracht van de minister vastgesteld door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit). Voor een overzicht van de vergoeding van prothetische zorg en de algemene regels in 2021. Verwijzen wij naar : www.nza.nl

Een volledige prothese en een prothese op implantaten kent een vergoeding van uit de basisverzekering. Voor een klikgebit moet u dit jaar 8%, 10% of 17% van de kosten zelf betalen. Voor reparaties is dat 10% en voor een gewone prothese 25%. Wij snappen dat dit erg verwarrend is. Wij raden u dan ook met klem aan altijd een raming van de kosten op te vragen bij uw tandprotheticus , zodat wij voor u op papier kunnen zetten wat uw uiteindelijke kosten zijn. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan!

Gratis Prothese Check
true


Het formulier kan niet worden verzonden omdat u geen cookies hebt toegestaan.

Accepteer cookies